Lørslev Friskole & Børnecenter

Lørslev Friskole & Børnecenter blev i 2011 oprettet af en gruppe forældre efter Hjørring Kommune lukkede både skole og børnehaven i byen. Siden da har vi fundet vores egen – og helt klart bedre måde at lave skole og børnehave på, og det vi først og fremmest ønsker er at skabe trygge rammer, hvor børnene i et trygt fællesskab trives, lærer og leger.

Friskolen

Vi tilbyder IKKE store klasser på 28, men har aldersblandet undervisning på mindre hold, hvor der er plads og tid til, at det enkelte barn kan udvikle sig både fagligt og socialt. Vi mødes hver dag til fælles morgensamling, og vi holder meget af, at vise børnene værdierne af et forpligtende fællesskab samt respekten for forskelligheder.

Vi udfordrer børnene fagligt, der hvor de er, men lader dem også ind imellem stå lidt på tæer! Endvidere vægter vi det praktisk-musiske og giver god plads til barnets kreative udvikling.

Hos os afsluttes 9. klasse med afgangsprøven.

Vi tilbyder heller IKKE lange skoledage, da vi mener, børnene har behov for en fri tid til leg og sociale relationer. Efter endt skoledag kan børnene gå i SFO/Klub – (0.-9. klasse) hvor nærværende voksne sørger for en god eftermiddag med aktiviteter, snak og hygge.

Børnehaven

Børnehaven Mariehuset skaber rammerne for en tryg hverdag med tid til det enkelte barn!

Vi tilbyder tid og ro til fordybelse og leg. Udeliv er en vigtig del i de daglige aktiviteter, og vi har en skøn dyrehave, bålhytte og stor legeplads.

Vi tilbyder daglig madordning og ugentlig turdag. Ved skolestart har vi en udvidet brobygning, som skaber en tryg start på skolelivet.